18 Aralık 2014 Perşembe

Ey Aşk ! " Sarıl Kalbi Severek Atanlara "





Bir sayfadaydı, gözyaşların ve kelimelerdeki hasret çığlıkların, son satırlarda yazıyordu, Aşkımıza inancın ve sarmıştı, zarftaki kağıdın dört bir yanını senin kokun.
Ne yalan söyleyeyim simdi ki aşk halinden daha iyiydi,  geçmiş aşk hali ve bir insana konuştuklarını düşünmek için  zaman verirdi.
Sevgini büyütürsün içinde,  ufak yükselişler, Dalgalara... dalgalar, Fırtınalara... dönüşürdü. Her kadehte onu içmek gibiydi aşk. Ne fırtına,dindirdi ateşini, nede Çöldeki ona olan susuzluğunu, mektubu geldi mi !...  Olurdu ateşine yağmur  ve her bir cümlede sen olan yaşına damlardı  gözyaşları, adına yazdığın mektubuna iç çekerdi hıçkırıkları , ve seni beklerdi bir gün hasret ile saracak kolları.
Sevmenin halleri vardır.  Ve sevmek bir gün belki hastane odasında sevdiğinin kokusunu almaktır. Yüreğinin çarpmasıdır, kalbine söz geçirememe halleridir. Bilirsin oradadir, yüreğinin en derinindedir. Bazen savaşa gider, bazen uzağa,  bazen yıllar alır gelmesi ana seversin o gelmeyen sevgiyi, budur aşka tutunduran seni ! sevdiğini düşünme halleri. Onla geçen guzel anların düşleri, Budur yürek çarpması ! Bir kalp çarpıntısı. Mektuplarda yazar sevdiğinin hasret dolu sözleri , vuslata ait kederleri ve sen yazarsın ne kadar vahim olsada halin, aşka dair çıkar bir çok sözlerin.  O sarıldığın o öptüğün elleri hayal edersin. O gözlere bakar her kapandığında gözleri ve sesini duyarsin her cumlede sevgilim diyen kelimeleri.
Yayına girdiği günden beri hakettiği yere tam kavuşamadığını düşündüğüm Kurt Seyt Ve Şura bize aşkın saf, naif, savunmasız, inançlı, hasret kokan, ve bağırlarda yürek yakan bir sevgiyi anlattığı bir çok bölümünde bir şeye ne kadar geç ulaşılırsa değerli ve ne kadar inanç ile bağlı kalınırsa bir o kadar kendisine geri dönüleceğini defalarca ve defalarca anlatan bir dizi.



Burada ki o naif sevgiyi hor görmeyip sarılmak lazım. Bende bu dizinin aşka bakışına Hitaben ve selameti için yazıyorum. Star yönetimi belki daha iyi bir günde yada saatte dizisine " yani aşkına sahip çıkarsa " O dizide aşkına karşılık verir. " yani reytingleri yüksek olur ve aşk yani dizi uzun soluklu olur.  " bu saçma reyting düzeninde iyi bir diziyi desteklemek gerek diye düşünüyorum. Seyahatlerim sirasinda askeriyelerde karşılaştığım ilginç bir durumu aktarmam gerekir size; hani reyting yeterince yuksek değil ya ! bu dizi icin reyting cihazlarının girmediği askeri gazinolarda en az yüz kişilik bölüklerde, toplam yüzbin askerin izlediği bir Türkiyede, sadece askeriye için böyleyse  hangi reyting kuruluşu bu dizi az izleniyor  diyebilir ki ? Dedim ya ! Aşkımıza sahip çıkalım.
Mektubumun son sözlerini her aşkın, insanin icinde  iyi bir cemre olarak başlayıp,  bir ömür, içinde büyütüp yeşermesi ve gelecek sezon beklenenin üstünde bir reyting ile Kurtseyt Ve Şura'nın dahada güçlü aramıza dönmesi dileğiyle sevgiler.
Murat Sarı
Muratsari8084@hotmail.com
Https:// twitter.com / muratsari8084
03.07.2014

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder