18 Aralık 2014 Perşembe

Kara Para Aşk " Galiba Bizden Farklısın, Ama Bize Iyi Geldin "

 


Iyi bir yapım, iyi bir senarist, yönetmen ve oyuncu kadrosuna sahip bu dizi ile ilgili  öncelikle iki oyuncudan bahsetmek istiyorum. Bir  yarışma programında parlayan yildiz Engin Akyürek, 2004 yılı Yabancı Damat Dizisinde başlangıcını cok guzel yapmış, Bir Bulut Olsam dizisinde karakterine tam bürünen, Fatma Gülün Suçu Ne dizisinde hayran kitlesini kat ve kat arttıran bir star haline gelmiştir. Bana göre ham olan Engin Akyürek hamliktan pişmeye doğru geçti. Şu an harlı ateşte aldığı şekli koruyarak mükemmel bir eser haline geliyor. Fatma Gülün Suçu Ne dizisinde kendi ile ilgili bir yorum yapmadım. Ama burada gözüken görüntüyü anlatmam lazım.  Samimi ve içten oyunculuğuna ilk baştan beri devam eden Engin Akyürek, Kara Para Aşk dizisinde samimi tavrını o kadar iyi ortaya koyuyor ki yaşanan aşka gerçeklik hissini çok iyi veriyor. Abi Kardeş ilişkisi, aşka bakış açısını yansıtışı, tabi ki karşısındaki oyuncu ilede anlaşabilmesi çok önemlidir.  
kara-para-ask-8-bolum-fragman-hd
 
 
Tuba Büyüküstün gibi bir oyuncu ile fazla bir uyum sorunu yaşayabileceğini düşünmüyorum.  Zaten diziyi izleyenler beni cok iyi anlarlar. Gercek hayatta olsa bencede ancak bu kadat gerçekçi olurdu.
Gelelim baş tacı Kraliçemize, bence Çemberimde Gül Oya dizisinde bize gülümsedi,  Ihlamurlar Altında ben buradayım dedi. Aside beni tanıdınız dimi !! dedi. Bu arada " Asi dizisi yurt dışında cok ses getirmiş ve hatta hala getirmekte bulunan bir dizidir. Tuba Büyüküstün sevenlerini en az sayısını iki kat arttırmıştır.  "  Geçenlerde 20 dakika dizisini 3 Ulke daha yayınlamak istedi.  Bizim yorumcularda diziyi yerden yere çarptı. Anlayın artık kaliteli yapımı nasıl ayırıyor, yorumcular kafasında.
Tuba Büyüküstün Gönülçelen dizisinde samimiyetini bence en net şekli ile ortaya koyduğu dizisiydi. Buradaki tek sorun Ihlamurlar Altında dizisinde kendisine seslendirme yapılmıştı ve o ses ona çok yakışmıştı. Sonra kendi sesini kullanmasını istediler. Kendiside her dizisinde sesini daha iyi kullanır hale geldi, lakin bazi ağlama sahnelerinde sesini itici bulan bir cok yorumcu ve izleyici oldu.
Bence bu kadar sert yargıda bulunulması yanlış,  her işte gelişim ve başarı zaman alır. Kendisi ilerleyen yillarda oyunculuk tacını gururla taşıyacak bir oyuncudur. Bu konudada yıkıcı degil yapıcı eleştiri yapılmalıdır.  Mesela Kara Para Aşk dizisinde bakışları kendini anlatan, vücut dili yerinde, ve yüz mimik hareketleri ki " bu dünya sinemasında oyuncular için en önemli konudur. Oyuncu bedeni olmadanda yüzü ile de konuşabilmelidir. " Hırsız Polis dizisinde Engin Günaydın hocamizisakat halde sadece bakışlarla bile nasıl oynanır, bize göstermiştir. Toprağın bol olsun hocam.
 
Kara Para Ask greece
 
8.bölümün sonundaki Tuba Büyüküstün bakışlarını Engin Akyürek ten ayırmaması ve Enginin içten gülerek Ateşin falanmı çıktı senin, deyişinde nefeslerin tutulduğuna ve yine 9. Bölümün sonunda söyleyeceğin önemli şey bumu !!  kelimesinde bir cok izleyici nin Hayır !  diye bağırdığına eminim. Bence mükemmel bir ikili oldular. Tuba Büyüküstün bu konularda çok büyük başarı elde etmiştir. Yadsınamaz bir seven kitleside vardır.
Her halde bu kadar insan kör değildir.  Samimi içten tavırları ile oyunculuk basamaklarını emin adımlarla çıkan ve sadece işi ile gündeme gelmeye çalışan bu iki kaliteli, seviyeli, candan ve samimi oyuncularımızı yürekten kutlar, dahada fazla başarılara imza atmalarını isterim. Yurt dışına satışı eli kulağında olan bir dizi, yarın bir gün bir çok ülkeye satılırsa şaşırmayın ! Benden soylemesi.
Yazımın daha fazla uzun olmamasi için emeği gecen diger oyuncularimiz yönetmen ve senaristimize bir sonraki yazılarımda değineceğim. Hepinize iyi seyirler.
Murat Sarı
Muratsari8084@hotmail.com
Https:// twitter.com / muratsari8084
27.05.2014
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder