18 Aralık 2014 Perşembe

Zeyker "Umudunu Kaybetme "







Bu dizinin ana temeli zeyker ama o saf ve cilveli sahneler gitti. Yerini hep bir koşuşturma aldi. Eminim zeyker hayranları da son iki bölümde bu güzel sahnelerin geri dönmesine sevinmiştir. Bir bölüm önce her ne kadar bir çok sahne japon ve Kore dizi formatlarından tatlı bir şekilde esinlenme olsada, bence bizimkiler bu sahneleri daha iyi oynuyorlar.
Mesela makarna yemeğini yemek için çektikleri sahnede, dudak dudağa iken makarnayı yarıda kesmesi, sonra sert bir bakış atması, müziğin tam yerinde tempo değiştirmesi ile olaya muziplik katması, inandirici bir sahneye imza atılmasini sağlamış. Zeynep ve keremde bu sahnede karakterleri yine içinde tam yaşatmışlar.
Zeynepin evinde keremin özründen sonra sabah keremin zeynepi seyredişi, hatta senaristimizi burada kutlamak istiyorum. Bir erkeğin sevdiği kadininin sabah uyanma hallerindeyken, rüya ile gerçek arası durumu anlamayip mirildanip her şeyi konuştuğu sahne yine çok güzel hazirlanmis.
Zeynep önceki bölümlerde gölyazına gittiği bir pastacida, düğün pastası üzerindeki kerem ve zeynep halleride eminim izleyiciyi baya güldürdü. Hele ki keremin mimiklerini kontrollü kullanişı gayet başarılıydı.


Sonuçta bu çiftin inatlaşmasi ve birbirlerini delice sevmeleri izleyiciyi hayran biraktiriyor. Geçen bölüm polisin arabayi durdurduğu sahnede polis ile konusmalari, " ne dertler çekiyor yazık ! " ve alışveriş merkezindeki keremin içtenliği " seni özledim, hem de çok özledim. Bakışını, benimle ilgilenmeni, kizmanı ! Ne yapacağımı bilemiyorum. O yüzden böyle bir firsatı tepemezdim. " sözleri , bence gayet içtendi.
Son olarak bu bölümdeki ateş böceği sahnesi çok güzel çekilmiş. Keremin tabiri ile yılda bir kez gozukmelerine değmiş. Bu yüzden son iki bölüm reytingleri öncekilere göre daha iyi bence, artık izleyiciye ayrıyken değilde, birlikteyken inatlaşmalarını seyrettirmek daha iyi olur. Ne diyelim o zaman zeyker umudunu kaybetme !


Murat Sari
Muratsari8084@hotmail.com
Https:// twitter.com/muratsari8084
09.07.2014

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder