22 Aralık 2014 Pazartesi

Şeref Meselesi " Şükrü Özyıldız "







Müjdat Gezen Sanat Merkezinde oyunculuk eğitimi alarak, oyunculuğa daha ciddi bir adım atan Şükrü Özyıldız, bu arada bahsi geçmişken " Bu memlekete  bir çok oyuncu yetiştiriyorsun, iyi ki varsın büyük usta Müjdat Gezen "
2011yapımı Derin Sularda ve 2013 yapımı Benim Hala Umudum Var dizilerinde oynayan Şükrü Özyıldız oyunculuğunu çok beğenmiyordum. Çünkü bu tür roller çakma rollerdir. Oyuncuyu ileri goturmez, hatta geriletir. Kendini tanıtması için daha iyi bir rolle görmek istiyordum. Şimdi Şeref Meselesi dizisinde ve bence çok iyi bir secim olmuş.
Oyuncunun kendini anlatabileceği, oyunculuğunu üst seviyeye taşıyabileceği bir rolde görmek beni mutlu etti. Kısa sürede bu oturaklı yazılmış karakter ile hafızalara kazınacak. Yakışıklı bir kardeşimiz ama onun dışında daha çok oyunculuğu konuşulacak. Bencede böyle olmalı zaten, bugün türk dizi sektöründe bir Kenan İmirzalıoğlu varsa sadece yakışıklılıkla olmadı. Hergun rolünü daha fazla geliştirdi ve eğitim aldı. Arkasından gelen daha birçok oyuncuda böyle yapmistir. Piyasada yakışıklılaysanız veya güzelsiniz birde rolün hakkını verecek yetenekteyseniz kimse sizi durduramaz, nedeni ise halkın sevgisini bir kere kazanmışsınızdır.

Şükrü özyıldız
Geçen yıllarda Kuzey ve Guney'de Kıvanç Tatlıtuğ'un yakışıklılıktan çok rolünü yani o Kuzey karakterini ortaya koyması ve dillerde hep bu konunun konuşulması boşa değildi. Oyunculuk hayatında, her insanın bir dönüm noktası vardır. Şükrü Özyıldız bence bu dönüm noktasını yakalamıştır.
Dikkat ettiğiniz mi geçen Pazar günü yayınlanan bölüme 1 dilim ekmek masada iken babasını düşünüp ağlaması, Sibel ile dertleşirken yükün onun üzerine kalışını anlatmasi, hatta en vurucu sahnelerden; Annesi oğluna bakıp hatirlamadigindaki bakışı ve tavırları çok gerçekçiydi. İnsan bu olayın gerçegindede ancak bu kadar üzülürdü. Dram sahnelerinin altından 2 bölümdür hatasız kalkan ve yüz mimiklerini çok iyi kullanmaya başlayan Şükrü Özyıldızı izlemesi büyük bir keyif, izleyipte farketmiyenler daha dikkatli bakın yakında sizde zevkle gerçek bir oyunculuk şöleni izleyeceksiniz.
Tiyatronun bir oyuncuya sağladığı katkı tartışılamaz. Bugün en iyi oyuncular tiyatro oynamış yada tiyatro oynayan kişilerden ders almış oyunculardır. Tiyatro gerçek duyguların en yoğun şekilde sahneye döküldüğü mecradir. Bunun oyunculuğa katkısını en basitinden Müjdat Gezen Sanat Merkezinden çıkanları ele alalım, " Şevket Çoruh , Şebnem Bozoklu, Mustafa Üstündağ, Ezgi Mola, Gökçe Bahadır, Zuhal Topal, İlker Ayrık, Gonca Vuslateri, Alper Kul gibi oyunculardır. " sanırım ne demek istediğimi anladınız.
İtalyan "L'onore el il risotto" dizisinden uyarlanan dizinin müzikleri Salvatore Ricardo ve Yıldıray Gürgen imzalı tema müzikleridir. Bir dizi; oyuncu, müzik, senaryo ve yönetmen ile ayakta durur. Bence seçimler doğru yapılmış, gerisi siz izleyicimizin takdiridir. Dizimize yayın hayatında başarılar, sizlere iyi seyirler dilerim.
Murat Sari
Muratsari8084@hotmail.com
Https:// twitter.com/muratsari8084
04.12.2014

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder