27 Eylül 2014 Cumartesi

Haywire ( Çapraz Ateş )

Haywire ( Çapraz Ateş )


Konusu : 
Mallory Kane (Gina Carano), güzel, genç ve işinin ehl-i özel bir dedektiftir. Koruyucusu Kenneth (Ewan McGregor) hükümetin onaylamadığı ve ‘derin devletin’ tepesindekilerin bilmemezlikten geldikleri tehlikeli bir göreve Mallory’i yollar. Fakat İspanya’daki başka bir operasyon başarısızlığa uğradığında Kenneth, Mallory’i Dublin’e başka görev için yollar.
Mallory burada başka bir gizli dedektif Paul (Michael Fassbender) ile ortak çalışacaktır. Fakat bu yeni görevde bir gariplik olduğunu sezen Mallory oyuna getirildiğini anlar ve asıl macera bundan sonra başlar! Artık uluslararası bir seviyeye çıkan insan avından canlı çıkmak için bütün yeteneklerini ve kurnazlığını kullanacaktır. Yegane amacı ülkesi Amerika’ya geri dönüp ailesini korumak ve kendisine bu ihanet komplosunu düzenleyenlerden intikam almaktır.


Haywire ( Çapraz ateş ) Fragmanı :


Uzun bir aradan sonra yeniden çapraz ateş ile karşımıza çıkan Lem dobbs etkileyici bir yapımla karşımızda 1saat 33 dakikalık filmin belirli sahnelerinde durağan bir akışla bize  izletse’de  70’lerin macera filmlerindeki  sound alt yapısını kullanarak farklı ama bazen’de seyirciyi kendinden uzaklaştıracak, fazla uzatılan müzikleriyle yer yer sıkıldığınız olabiliyor,yinede eğer benim gibi David Holmes’ın “Dublin Chase müzikleri seviyorsanız sıkılmadan izlersiniz.
Her ne kadar aralıklı olarak bu sahnelere gelsekte genelinde heyecan verici ve adrenalin’i yüksek bir film, Hollywood’da uzun yıllardır yapılmakta olan bir oyuncuyu şöhret etmek için senaryo nasıl olursa olsun, kaliteli oyuncuları içine katarak film çekme çalışmaları halen devam etmekte en iyi örneklerinden birini’de çapraz ateş filminde görmekteyiz, Michael Dougles, Antonio Banderas, Ewan Mcgregor, Michael Fassbender (  Hollywood’un yeni gözdelerinden ) ,Channing tatum gibi oyuncularla film arkasını sağlam bir kadroya dayamış, dövüş sahnelerinin fazlasıyla işlendiği filmde hareketler havada kalmak yerine, yerli yerine oturmuş,bunun en büyük nedeni’de bu filmle adının duyurulması istenen dövüşçü Gina Carano bir kadın hem güzel olup hemde bu kadar iyi dövüşürmü ?
Bunu filmde fazlasıyla görüyorsunuz, o masum gülümsemenin altında  sadece yüz kasları değil kol ve bacak kasları olduğunu’da daha filmin 7’inci dakikasında fark ediyorsunuz. Amerikalı genç oyuncu Gina Carano, gerçek hayatında da dövüşçü. Tayland ulusal “Muay Tay” dövüş sporunda da usta. Bu dövüş sporu “kick boksu” yakinen andırmaktadır. Michael Dougles’ın kanser sonrası kendini toplamış halde izlemekte gayet güzeldi, ama dediğim gibi sırf ünlüler için gidicekseniz sinemaya onlar pastaya sadece renk katmak için konulmuş bütün konu Gina Carano üzerinedir. Amerika’nın politikaları’nın bir kısmının işlendiği politik macera demek daha doğrudur.  Traffic filmi ile 2000 yılında En İyi Yönetmen Oscar’ını alan Steven Soderbergh arkasından gişede herkesin sevgisini kazandığı Oceans serisi ile kendini hafızalara kazıdı, Çapraz Ateşte sıkça raslıyacağınız görüntü açıları şehirlerin bize yansıtılışları,ve dövüş sahnelerinde Gina Carano’nun erkekleri pataklayışını en çok kadınlar sevecektir tahmin ediyorum.Şimdi bu yapımın arkasından devamı gelme olasılığı yada yeni aksiyonlu filmlerde Gina Carano görecekmiyiz,bence fazlasıyla görücez çünkü hem fizik hem oyunculuk adına kendini iyi gösteren bir oyuncu en kısa sürede başka macera filmlerinde karşılarız.Herkesin zevkle izleyebileceği bir hafta sonu filmi şimdiden iyi seyirler.


Murat Sari
Muratsari8084@hotmail.com
Https:// twitter.com/muratsari8084
25.04.2012 Cumartesi

Yayınlandığı site :

http://www.televizyondizisi.com/index.php/haywire-capraz-ates/75550/54/




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder