27 Eylül 2014 Cumartesi

KOYU KIRMIZI



Yayına başladığı ilk günden beri merakla izlenen Star'daki  Koyu Kırmızı dizisi 13.bölümle bizlere veda etmeye hazırlanıyor.
!...Ve Sonuç
                Kuru bir saygılarımızla... Star tv kadar TMC Yapım olarak sizleride 
ŞİDDETLE KINIYORUZ! 
Bilinçli seyirciler çoğaldıkça bu kadar basit bir açıklama ile geçiştiremeyecek, bunca yüreği kaybetmenin bedelini hiç bir maddiyatla karşılayamayacaksınız. Güzel ülkemizde evinde reyting cihazı bulunanlar ne izliyor? ... Kaç kişinin evinde bu cihazdan var? Bu saygısızlığı bizim gibi dizimize gönül vermiş ve izlemeyi yürekten isteyen seyircilere reva görenlere artık söyleyecek hiç bir sözümüz YOK...! 

Koyu Kırmızıma Dokunma Gönüllüleri


Koyu Kırmızı için oluşturulan  koyukirmizimadokunma adlı sitede bütün sevenleri buluşup diziyi kurtarmaya çalışmaktadır.Sizde yardımcı olmak isterseniz buradan ve http://www.koyukirmizimadokunma.com/
adresinden haberleri takip edebilirsiniz.

Dizinin sevenlerinden birisi olduğum için buradan devamlı biteceği ve hatta başka kanal'a transferi olana kadar yayın yapmaya devam edeceğim.

Sabah gazatesi yazarlarından yüksel aytuğ'a gönderilen yazı    04.04.2012 tarihli

Sayın Yüksel Aytuğ

                  Bugüne kadar Sabah'ta defalarca diziler hakkında yorumlarınızı okudum, doğru tespitler hatta espirili yaklaşımlarınızla, sıkıntılı anlarımızda yüzümüzde tebessümler oluşturduğunuz için teşekkür ederim.
   Ben sizi 2004 yılında Akademi Türkiyede'ki yorumlarınızla daha iyi tanıdım, orada sorunlara gayet mantıklı ve doğruyu saptırmadan, konuşmak için konuşan değilde, söylenmesi gereken yerde söyleyecek sözü olan bir insan olarak tanıdım. Okurlarınızın bazı şeyleri kavrayıp yorum yaparak aptal bir toplum değilde düşünen bir toplum, tepki veren bir toplum olmasını istediğinizi düşünüyorum.
   Sizden ricam yazdığım yazıda bir diziyi ve akibetini anlatmak istedim, eğer benide rahatsız ettiği gibi sizinde kalbinizde bir yerde bu konu içinizi sıkıyorsa yayınlamınızı çok isterim.Aksi olsa bile zaman ayırıp okuduğunuz için şimdiden teşekkür eder,çalışmalarınızın devamını dilerim.
    Medya'nın toplumu yönlendiren bir araç olduğuna inanarak;
    Yıl 1993 bir Süper Baba girdi hyatımıza ( Şevket Altuğ, Sümer Tilmaç, Jülide Kural, Şevval Sam ) sıcacık bir aile dizisi, bizden bir dizi ( hatta hala bu dizinin bazı bölümlerinin Atv'deki  arşiv bölümlerinde yanması beni çok üzmüştür. )çünkü ayakta kalabilmiş, unutulmayan ender türk dizilerindendir.Hala bu tatları ararız toplumca çünkü özümüzde bu vardır.
    Yıl 1998 gönlümüze İkinci Bahar düştü ( Türkan Şoray, Şener Şen ve Samatya meydanı ) bugün bir çok oyuncunun parlamasına sebep olan dizidir. Gerçektir, yapmacık senaryo değildir. Bizden hikayelerdir, bu yüzden oyuncular rollerinde, duyguyu bizlere en üst noktada yaşatmıştır. Nurgül Yeşilçay, Ozan Güven gb. starlar otaya çıkarmıştır. ( Asmalı Konak Nurgül Yeşilçay örneği gb. )
    Yıl 2008 Canım Ailem bizden olan bir dizi, aile olmayı birbirimize kenetlenmeyi hatırlatan bir dizi.
    Yıl 2012 Koyu Kırmızı başladığı gün itibariyle izleyiciye kan vermeyi hatırlatan,Böbrek yetmezliğinin ne menem bir şey olduğunu, hastalığın hangi boyutlarda daha çok şiddetlendiğini, organ bağışının önemini, organ mafyasının Türkiyede nasıl çalışmaya çabaladığını ve aşkın naif şimdiki zamanda lduğu gibi gençlerin ağzında birbirlerine seni seviyorum,aşkım aşkım aşkım gibi birisinden diğerine oradan bir başkasına söylenen bir söz olmadığını aşkın sadece bakışlarla bile gözlerde anlatılabileceğini,yada direkt yatakta son bulmak yerine duyguların daha çok hatırlanacağı elini tutarak yada sarılarak uyumayıda hatırlatan, Abi kardeşliği, dostluğu; sevgi açlığını, sevdiklerimizi satmak yerine onları korumamız gerektiğini hatırlatan bir diziyi nedendir ki yaklaşık 72.752.325 kişinin yaşadığı bir ülkede yeterli reyting yok diye bitiriyorlar. Buraya dikkat edin ( yeterli izleyen yok demektir. )
    Peki izleyenler kimdir?    
    Sbt analiz Türkiye'de 12 bölgeden seçilen 15 ildeki nüfustan tesadüf'ü seçilen 2684 Ailede'ki sosyo ekonomik durumları nedir, görüş ve bakış açıları nelerdir, tanımadığımız bilmediğimiz insanlar bizim hangi diziyi izlemekte olacağımıza karar verebiliyorlar,ne kdar demokratik bir toplum değil mi ? 
    Birde bu ailelere ulaşan kanal sahiplerinin ailelere para yedirdiği tartışması var.  ( başka analiz şirketleri tabi bahsettiğim ) yani bir diziyi severseniz 2684 ailenin o diziyi izlemesi için dua etmeniz gerekiyor. Aksi halde onların zevklerine uygun değilse dizi reyting azizliğine uğruyor.
    Peki o halde 2684 aile her ailede 3 kişi varsa 8052 kişi eder.   72.752.325 - 8052 = 72.744.273 kişi bu 8052 kişinin zavkine göre izlemek zorundalar,ne dadar demokratik bir ortam bu yüzden günümüz dizilerinin % 50 'sinin ahlak seviyesi ortada kimin eli kimin cebinde belli değil. Siz siz olun dizi anlaşmalarını 3 yada 13 bölüm olarak anlaşma yaparlar, en iyisimi 14.bölümden sonra dizileri izlemeye başayın aksi takdirde Koyu Kırmızı dizisi gibi bize unuttuğumuz bir şeyleri hatırlatmaya çalışan dizileri hep kaybedicez.
   Peki bu 72.744.273 kişi  Yüksel bey siz, ben,  bunları okucaklar insanlar  dahil içinde koyu kırmızı gibi o kalkacak dizileri izlemek isteyenler ne olucak. Susup oturacaklarmı ?

Murat Sarı 

Yüksel aytuğ'a yazmak isteyenler için adresini veriyorum.

yuksel.aytug@sabah.com.tr

Hertürlü desteğe ihtiyacımız var lütfenhttp://www.koyukirmizimadokunma.com/
adresinden bize destek verin.


Murat Sari
Muratsari8084@hotmail.com
Https:// twitter.com/muratsari8084
07.04.2012 Cumartesi 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder