30 Eylül 2014 Salı

İsyan ( Lockout )

İsyan ( Lockout )




Bir komplo oyununa alet olduktan sonra casuslukla suçlanan eski ajan Snow’a ( Guy Pearce ) özgürlüğünü yeniden kazanma fırsatı sunulur. Fakat karşılığında üstlenmesi gereken görev oldukça zorludur. Zira Amerikan başkanının kızı Emily ( MAggie Grace ) yüksek güvenlikli bir uzay hapishanesinde, çıkan isyan sonucu esir konumuna düşmüştür. Snow en sıradışı yöntemlerle, ne olursa olsun Emily’yi kurtarmaya çalışacaktır…
1997 yapımı Los Angeles Sırları filminde kendini göstermeyi başaran Guy Pearce hırslı bir Los Angeles polisiydi, o sene oyuncu olarak en iyi çıkışını aslında Russell Crowe yapmıştı. Kafası zor basan ama kaslı polis rolüyle, 2001 yılında Akıl Defteri ile yoluna devam eden Guy Pearce,  2002 Zaman Tüneli, 2006 First snow filmleriyle çıkışını sürdürsede, sonraki imza attığı dokuz filmdede gişeyi tutturamdı.
2011 yılında Zoraki Kral ile sinemada varolduğunu tekrardan kanıtladı. 2011 İntikamın Bedeli, 2012 Karanlıktan Korkma, 2012 Prometheus, 2012 İsyan ile artık tekrardan yükselişe geçtiğine inanıyorum.

Filmin Fragmanı :



Benim için oyunculuğu tartışılmaz bir oyuncu olan ama Hollywood’da değeri çok geç anlaşılan bir Robert Downey Jr. Gibi, 1994 yapımı  Only You ( Sadece Sen ) filminde Marisa Tomei ile yer aldıkları filmde sinemada çok iyi bir gişe yakalamıştı, nedense ondan sonra uzun bir ara iyi bir filmde Robert Downey Jr  göremedik. Şimdi ise geç kalan şöhretini fazlasıyla alıyor bence sonuna kadarda hak ediyor. Guy Pearce’da bu kervana katılanlardan olucak sadece İsyan filminde iyi  oynamışmı derseniz elbetteki iyi oynamış ama, Yönetmen her ne kadar James Mather, Stephen St.Leger olsada bence iki Yönetmende Luc Besson’dan çok fazla şey almış, Yönetmen koltuğunda Luck Besson’mu yoksa iki kafadar Yönetmen mi var anlamıyorsunuz, zaten senaryoda çok büyük bir katkı Luc Besson’dan çünkü senaryoyu 3 kişi yazmış diğer ikisi bizim James Mather, Stephen St.Leger yönetmenlerimiz,tahmin edin konu en çok hangi Yönetmenin bakış açısına göre çekilmiştir. ?
İzlerken bir ara zaten Beşinci Elemet filminde gibi bir izlenimdede oluyorsunuz nede olsa Yönetmen ve Yazarda Luc Besson idi. Espiriler ve hikayenin ilerleyişi açısından ki Hollywood’da kahramanlar filmlerde savaşmadan ve ya dövüşmeden önce ukala tavırlarla espiri yapmaya bayılırlar. Bruce Wills’in  Die Hard serilerinde, beşinci elementte ki gibi sahneler acaba Bruce Wills’imi izliyorum hissine kapılıyorsunuz yada o daha mı iyi giderdi bu filme diye kendinize sorular sorabiliyorsunuz.Bu arada klasik bir zenginim ama dünya için bir şeyler yapıyorum rolündede Maggie Grace’si izliyoruz. Peki bu kadar şey anlattık yani gitmiyelim mi derseniz bence benim gibi Bruce Wills’İn repliklerinin  hayranları varsa aksiyon sırasında espiri patlatması rahatsız etmiyorsa Guy Pearce’da bence gayet güzel olmuş eğlenceli bir hafta sonu geçirirsiniz, ayrıca tam bir aksiyon şöleni var. Film zaten şimdiden bütçe: $20,000,000 iken  hasılatını : $25,688,255 dolara çıkardı, anlıyacağınız kar yaptı. Bence artık Guy Pearce daha iyi filmlerdede gözükmeye başlıcak bundan sonra, şimdiden herkese iyi seyirler.

Murat Sari
Muratsari8084@hotmail.com
Https:// twitter.com/muratsari8084
( 22.07.2012 )






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder