27 Eylül 2014 Cumartesi

KOYU KIRMIZI ( LÜTFEN YARDIMCI OLUN )

09.04.2012 tarihli yazarlara gönderdiğim makale


KOYU KIRMIZI ( LÜTFEN YARDIMCI OLUN )



Son 4 yıldır yayınlanmakta olan dizilerin çoğunda aile ve birliktelikten çok, bol kavga sahneleri, tecavüzler, kardeşlerin birbirlerinin kız arkadaşlarını takas etmesi ( yada yakın dostlarınI ) karı kocalarını birbirlerinin amca çocuğu, dayı çocuğu yada en yakın arkadaşlarıyla yatıp kalkması sonucu aldatması, bizim ahlak anlayışımız bUndan mı ibaret;  yoksa çok mu meraklıyız ! biz böyle şeylere
       Toplumumuza tohumların ilk ekildiği yıllar 1978'de Dallas'la başladı ( Jr-boby, Sweellen ) sonra Yalan rüzgarı, ne rüzgardı ama üvey evlat annesiyle yatardı. Sonra cesur ve güzel takip etti. Sonrası malum Amerikann kendi ahlakını  toplama çabaları, şimdi kendimize şunu sormalıyız ahlaksızlığın öne çıkan yapımlarımı bizi daha ileri götürür, yoksa daha içimizden ailelerimizi anlatan birliği, dostluğu, kardeşliği anlatan yapımlarmı daha ileri götürür.
       80'ler ve 90'larda bu dizilerde mevcuttu Küçük ev, Lassie,Hayat ağacı gibi, bir Türk dizisinde iki can dostu gördünüzde sizde kendi dostunuzu arayıpözlediğinizi yada dostunuzun değerini bildiğinizi hatırlamazmısınız yada bir aşkın ilk kıvılcımlarında,bende böyle severim bir insanı demezmisiniz ?
       11 haftadır yayınlanan koyu kırmızıda sadece aşkın heyecan ve sadeliğini tatmadım, kan vermem gerektiğini hatırladım, dialize girmenin ne kadar zor olduğunu gördüm,böbrek ihtiyacı olan çok fazla türk varmış dizi sayesinde fark ettim. Kimse başkasının karısıyla yatmadı,kimde kimseyi vurmadı. Hatta samimiyetsizliği değil, komşu yaşamını özledim tekrar aç kaldım mı yanda pişen yemekten bir tabakta kokmuştur diye sanada yemek getiren komşuyu özledim bizden olan bir şeyleri  izlemeyi özledim.
       Peki ne oldu ?
       dizi hem kanal hem yayıncılar tarafından,dizi oyuncularının paramızın sezon sonuna kadar vermesinizde çok izlemek isteyeni olduğu için oynamak isteriz  demesine karşın bile, dışarda sadece internet üzerinde 5.000 üzerinde takipçisi olan bir diziyi yayından kaldırma kararı aldılar.
Peki siz kanal sahipleri yada yaıncılar,prodüksiyoncular halka ne izleteceksiniz, kendi isteklerini mi, yoksa kendi isteklerinizi mi ? 8052 aileyi bir baz almaysa biz  5.000 kişi olarak cihazlarda bizde olsa total izlenme oranı olarak o zaman Koyu Kırmızı %80 pastadan dilimini alıcak Türkiyenin en fazla izlenen dizisi olucak,peki bu gerçek mi ? o zman biz hükmedelim 8052 kişi değil ? bir şeyden reyting beklentin varsa önce o reyting'i yaratırsın ne bir fragman, ne bir köşe yazısı, ne magazin haberi, kanal desteğini vermedi bir kere diziye bu nasıl bir mantık?
       Bu yüzden reyting olduğunu sanmıyorum  8052 ailenin evindeki cihazla  tüm türkiyeye hükmetmeye çalışan zihniyetler 5.000 kişi sadece internet üzerindeki  ( internet dışı sevenler ayrı üstüne eklenir ) sizin için bir değer oluşturmuyor bu belli
       peki sizin değerleriniz ne ?

yardımınıza ihtiyacımız var sesimizi duyurmak istiyoruz aktüel dergisi ve milliyette anibal hanımdan başka yardımcı olan yok, yayına koysanızda koymasanızda okuyup zaman ayırdığınız için teşekkür ederim.

bize koyukırmızımadokunma.com adresinden ulaşabilirsiniz.

GÖNDERDİĞİM YAZARLAR AŞAĞIDADIR.

myar@posta.com.tr                               mesut yar                                                                                                   
obudak@htgazete.com.trmacar@htgazete.com.trmguler@htgazete.com.treovet@htgazete.com.tr
rahsangulsan@htgazete.com.tr 
Murat Sari
Muratsari8084@hotmail.com
Https:// twitter.com/muratsari8084
09.04.2012 Cumartesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder