27 Eylül 2014 Cumartesi

Koyu Kırmızı Katliamı

Koyu Kırmızı Katliamı





Türkiyede 8 milyon böbrek hastası bulunmakta,böbrek hastalığının tedavisi düzgün şekilde yapılmazsa hasta diğer böbreğini’de kaydediyor.Rahatsızlıklarının başında devamlı halsiz ve güçsüzdürler,ciltleri solgundur.Et,  balık, tavuk, süt ve türevleri gibi besinleri  yiyebilirler ama bizler gibi çok değil az az suyu bile yudum yudum içerek hayatlarına devam etmeleri gerekir.Organ bağışları da yapılmalıdır, günümüzde çok az insan buna el atmaktadır. Ayrıca böbrek hastaları dışında biz sağlığı yerinde olan insanlarında  3 ayda bir kan vermesi gerekiyor. Bu kadar şeyi nerden mi öğrendim,  Koyu Kırmızı dizisinden çünkü bu konulara, bu diziyi izleyene kadar dikkat etmemiştim.
Organ mafyası dahil içine katıp diğer konularda çok güzel yoğrulmuş bir diziydi. Aynı zamanda şimdiki gençlerin ağzında oyuncağa dönen seni seviyorum ve aşkım kelimelerinin daha derin anlamları olabildiğini gösteren bu dizi neden biter.Bir kaç başlık altında toplayabiliriz.
1-Kanalın yerli dizi reklamını yapmaması  ( bugüne kadar star tarihinde bir diziye kanalda dönülen en az fragman Koyu Kırmızı içindir. )
2-Yapımcı dizisinin arkasında durmaz  ( Ben Erol Avcının bu işe başladığı günden beridir yapımlarının arkasında dururum, her ne kadar bu dizi içinde 13.bölümde bitti dediyse’de, kendisinin diğerleri gibi bu yapımında arkasında duracağına inanıyorum. )
3-sponsor eksikliği
4-Reyting saçmalığı yaklaşık 72.752.325 kişinin yaşadığı ülkede 8052 kişinin elindeki cihazla tüm türkiyeyi  yönetme çabası 72.752.325 – 8052 = 72.744.273 kişi kalan türk sayısı kim azınlık anlamadım, artık gerisini siz çözün !
5-Oyuncuların ücret almadan’da oynarız.Yeter ki seyirci istesin dendiği halde  ( kanal ve yapımcının seyirciye inat gitmesi  yapımcı, kanal ,satıcı; izleyicilerde müşteriyse,müşteri her zaman  haklı değimlidir ? değil’dir.)
16.04.2012 akşamı 13.bölüm ile finali verilen dizinin son 18 dakikada atlı koşturur gibi sırf mutlu sona bağlansın diye eksik diyaloglar ve ayları atlatıp hikayeyi hemen bağlama çabası’da sanki başka yapımcıda alsada  amanın sonunu biz getirelim her sahneyi mutlu sona balayalımda alacak olan bile çıksa yapımı finalden toplayamasın der gibiydi.Bundan da en çok Koyu Kırmızı izleyenleri rahatsız oldu.Her ne kadar günümüz piyasasında bu güç te olsa yürekli bir yapımcı ben buna devam ederim derse iyi bir senaristle örnek olarak ümit’in rüya görmesi gibi denebilir son 18 dakika kurtarılıp en fazla 20 bölüm daha uzatılıp finali verilebilinir.
Milliyet yazarlarından Anibal Güleroğlununda dediği gibi; hem beklide organ bağışının teşviki,organ mafyasının çalışma düzeninin sergilenmesi hoşa gitmemiştir.8052 kişide buna bahane edilmiştir, kim bilebilir ?
Bu dizinin ayakta kalması için çabalayan Koyu Kırmızı dokunma gönüllüleri ve tüm Koyu Kırmızı izleyicilerine sevgiler.Sevdiğiniz şeyleri kaybetmemeniz dileğiyle.

Yayınlandığı site :

http://www.televizyondizisi.com/index.php/koyu-kirmizi-ve-bitisi/74626/04/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder