27 Eylül 2014 Cumartesi

Yakında İşler Güçler Diyalogları ağızdan ağıza dolaşacak.

Yakında İşler Güçler Diyalogları ağızdan ağıza dolaşacak.



Yaz aylarında insan fazla tv izlemek istemiyor, yinede az zamanı olupta seçici davranan insanlar izlicek bir yapım aradıklarında yüzlerce diziden bir tanesini seçmeleri gerekir.Bu dizininde yayından kalkmaması lazım ki kişinin harcadığı onca zaman o diziyle kurduğu bağ’da boşa gitmesin.Perşembe günleri Star tv’nin yeni yayına giren İşler Güçler dizisi şimdiden sosyal medyanın en çok konuşulan  dizlerinden bir tanesi oldu.
Çalgı Çengi filminde en büyük destekçileri, yapımcı olarak katkıda bulunan Cem Yılmaz, filmi Her Şey Çok Güzel Olucak hikayesine benzettiği için yardımlarını esirgememişti.Ahmet Kural ve Murat Cemcir’i oyunculukta komedi söktörüne iyi bir adım atmalarını sağlamıştı. Bu yeni dizideki oyuncularımız  Ahmet Kural ve Murat Cemcir’e  birde  Leyla ile Mecnundan Sadi Celil eklendi. Dizi tam bir komedi tufanına dönüştü. Tahminimce beşinci bölümden sonra bu diziyi izlemeyen kalmıyacak. Perşembe akşamı yayınlanan bir bölümünde sosyal medyada en çok konuşulan  sahnelerin’den birisi olan Murat Cemcir’in yunus balıklarının Hocası ile konuştuğu sahne :
Hocası :                Yunuslarla yeterli miktarda zaman geçirirseniz, onların farklı olduklarını gerçekten anlıyorsunuz.Adeta insan oğlunun en yakın dostu, bir nevi terapi insanı hayata bağlıyorlar ve tabi memeli oldukları için normalin çok üstünde bir zekaya sahipler ve ayrıca….
Murat Cemcir :                 Hocam şimdi karışmiyim diyorum ama Yunusların neresi memeli ?
Hocası :                                Yunuslar memeli hayvanlardır, Murat bey.
Murat Cemcir : Ama şimdi hocam memelilerle ilgili tanım gayet net yani, vücutları kıllarla kaplı olacak ve yavrularını emzirme yoluyla beslicekler, yanılmıyorsam düzeltin yani hocam;  memeli olmanın ilk şartı memelerinizin olması gerektiği değimli yani, nerede bu memeler ?
Hocası :                                Murat bey bu canlılar normal balıklardan çok daha üstün bir zekaya sahipler.
Murat Cemcir : Ama Hocam zeka dediğin zaman iş değişiyor ya !  katil Balinalar mesela onlarda zeki
Hocası :                                Bakın Murat bey.
Murat Cemcir : Ama Hocam bir dakika yani ben bu hayvan Fok balıklarını nasıl avlıyorlar bir videolar seyrettim internetten aklın şaşar yani.
Hocası :                                Onlarda memeli zaten
Murat Cemcir : Nasıl ya ! Balinalardamı memeli, Hocam sen nediyorsun ya !
Hocası :                                Murat bey bu hayvanlar akciğer solunumu yapıyorlar,
Murat Cemcir : Olabilir.
Hocası :                                Bütün bilim dünyası memeli diyor bu hayvanlara yavrularını doğuruyorlar.
Murat Cemcir : Ama Hocam doğurma dediğiniz zamanda değişiyor yani, köpekbalıkları onlarda doğum yapıyorlar onlardamı memeli ?
Hocası :                                Eeeee  evet o tip doğumlar var, bildiğim kadarıyla
Murat Cemcir : Hocam şimdi bak,sen bilimin ne dediğini unut sağ duyunla düşün.Biz bu hayvanlara balık ama akciğerle solunum yapıyorlar desek’mi daha mantıklı ? Yoksa memeli ama vücutlarında kıl yok, bide memeleri yok ! Ama suda yaşıyabiliyorlar yani, hani böylemi desek daha mantıklı
Hocası :                                Yani şimdi siz böyle söyleyince’de insan ne diyeceğini şaşırıyor.
Murat Cemcir : Ya Hocam bilim bugün ak dediğine yarın kara der, Pluton’da gezegendi hani ne oldu ! Neptünün gölgesinde kaldı işte ve bakın ne yapalım biliyormusunuz? Şimdi tipik bir memeli düşünün siz;  mesela inek onu aldık bir kenara koyduk, mesela birde köpekbalığı düşünün onuda aldık bir yere koyduk, Yunusu’da alalım ortaya koyalım hangisine daha çok benziyor.İnek yada Köpekbalığı ?
Hocası :               Yani Köpekbalığına daha çok benziyor.
Murat Cemcir : Aynen işte hocam bilim pardon der, On sene sonra lafını geri alır.Yani yunus hayvanı senin dediğin memeli değil bildiğin balık ya.
Hocası :                                Balık diyorsunuz yani !
Murat Cemcir : Ya Hocam şu an bunları ciddi ciddi konuştuğumuza inanamıyorum ya ! Nasıl insanlar var ya bildiğin balık bu ya J
Hocası :                                Müsaade edermisiniz.


Filmde gerçek isimlerini ve hayatlarını kullanmaları diziyi farklı kılan bir unsur, diğer bir unsur ise dizinin konuşmalarının kendine özgü olması. Televizyon camiasında yer edinmeye çalışan 3 kafadarın başından geçen ” muzip yalanlar” içeren olaylar dizimizin ana konusu, kendi filmlerini çekmek için yapımcıları dolaşmışlar ama gerekli desteği görememişler, bu yüzdende televizyon sektöründen para kazanmaya çalışarak kendi filmlerini kendileri çekmek istiyorlar. “Meslek Hikayeleri” adlı bir belgesel çekmeye başlayan ekip, Para kazanmak için girdikleri bu iş gün geçtikçe bir kabus olmaya başlar.Bir Leyla ile Mecnun‘un kendine has konuşmaları  olduğu gibi bu dizinin havasındada bunu bulmak mümkün.Müzikleriylede çok konuşulan bu diziye yayın hayatında başarılar dileriz.

Dizinin  Fragmanı :



Murat Sari
Muratsari8084@hotmail.com
Https:// twitter.com/muratsari8084
( 08.07.2012 )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder